Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........μόλις ήπιε μια ελληνική μπύρα Άλφα της Αθηναικής Ζυθοποιίας




Είδος Μπίρας: Lager

Ξανθιά ελαφριά Lager. Δροσερή, ξεδιψαστική, με πλούσιο αφρό, πίνεται εύκολα και ταιριάζει απόλυτα με τις ελληνικές γεύσεις. Έχει απαλό άρωμα και 5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται ελληνικό κριθάρι σε ποσοστό 42%

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει ελληνική κέτσαπ και μουστάρδα Mπονίτα























Η εταιρία Γιώρογλου Σάββας & Σία Ο.Ε. µε διακριτικό τίτλο Μπονίτα Ορεκτικά, εδώ και 25 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής και εµπορίας εδεσµάτων, µε έδρα το Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Στεγασµένη σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, υγιεινής και ασφάλειας και διαθέτοντας σύγχρονα µηχανήµατα και εξοπλισµό, συνεχίζει µε εµµονή και µεράκι να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα στους πελάτες της.

Διατηρεί αναπτυγµένο δίκτυο πωλήσεων στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και σε πολλά νησιά. Τα τελευταία δέκα χρόνια εξάγει και σε χώρες της Ευρώπης.

διαβάστε περισσότερα στο.........http://www.bonita.gr

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει προιόντα Agrino



Η εταιρία διαθέτει 2 κέντρα Παραγωγής.

Το 1ο εργοστάσιο, στο Αγρίνιο, ιδρύθηκε το 1962 και στεγάζει και το Κέντρο Διανομής Δυτικής Ελλάδος.

Το νέο ,υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Σίνδο βρίσκεται στην Α' Ζώνη της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης ,ενώ στεγάζει και το 3ο Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος.

Η συνολική έκταση των Εργοστασίων φτάνει τα 30.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 13.000 καλύπτονται από Βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Η Agrino εξάγει ρύζια και όσπρια στις εξής χώρες:
Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία, Αγγλία, Γαλλία, Εσθονία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Ιταλία, Πολωνία, Ουγγαρία, ΗΠΑ και Νότια Αφρική.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ......http://www.agrino.gr

Ο επιμένων ελληνικά........αγοράζει ελληνικά αναψυκτικά Φήμη (video)

δείτε το video-παρουσίαση της εταιρίας
















">

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

">

to-sisaki.blogspot.com

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει ελληνικό αλάτι Πέρλα


Η εταιρεία ΠΕΡΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΛΑΣ ΕΠΕ, ιδρύθηκε το 1976 από την Δημ. Θ.Μπερτζελέτος & Αφοι Α.Ε.και τον Ολλανδικό όμιλο ΑΚΖΟ ΝΟΒEL, παραγωγό αλατιού από τις αρχές του 20ου αιώνα. Το 2008 η εταιρεία συγχωνεύτηκε πλήρως στον Όμιλο Μπερτζελέτου.

Η εταιρεία διαθέτει ένα σύγχρονο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στο Σουσάκι, Αγίων Θεοδώρων, Κορινθίας και παράγει αλάτι για Οικιακή χρήση με το όνομα ΠΕΡΛΑ, σε μπουκάλι με πώμα επιλογών ροής και με το όνομα ΡΕΑ αλάτι σε σακκουλάκι, με την μέθοδο εξευγενισμού σε κενό αέρος, η οποία εγγυάται στον καταναλωτή απόλυτη καθαρότητα στο αλάτι, με φυσικό τρόπο, απαλλάσοντάς το απο τα κατάλοιπα των αλυκών και μικροοργανισμούς.

Με την ίδια επιτυχία παράγει πάνω από 10 διαφορετικούς τύπους αλατιού και για βιομηχανική χρήση σύμφωνα με τα διεθνή ποιοτικά standards.
Η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα ποιότητας ISO 22000:2005.

Η είσοδος της εταιρείας στην αγορά το 1976, έδωσε νέα πνοή στην μέχρι τότε μονοπωλιακή αγορά προς όφελος του καταναλωτή αφού:

Πρώτη καθιέρωσε το πώμα φιάλης με τρείς επιλογές ροής.
Πρώτη καθιέρωσε το διαιτητικό αλάτι με το λανσάρισμα του ΠΕΡΛΑ LINE ( ΠΡΑΣΙΝΟ)
Πρώτη λανσάρισε αλάτι σε Οικολογική συσκευασία - με το
ΠΕΡΛΑ PLUS, σε χάρτινη αλατιέρα.
Πρώτη καθιέρωσε την ιωδίωση του κρυσταλλικού πλυμμένου αλατιού, σύμφωνα με τις οδηγίες της UNICEF συνεισφέροντας έτσι στην καταπολέμηση της ιωδιοπενίας.


Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι εξαγωγικές επιδόσεις των προίόντων της σε αγορές του εξωτερικού, όπως πολλές χώρες της Ευρώπης, ΗΠΑ –Καναδά , Αυστραλία, Ιαπωνία και Κύπρο.

www.perlasalt.gr

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο επιμένων ελλινικά...........αγοράζει 100% ελληνική Μπύρα Pils



EZA πρότυπος ελληνική ζυθοποιία

Η εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία δημιουργήθηκε το 1989 ως ομώνυμη θυγατρική γερμανικού ομίλου του οποίου η μπύρα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1980, υπό καθεστώς παραχώρησης σήματος. Tο 1988 η γερμανική μητρική εταιρεία ανέλαβε η ίδια την ανάπτυξη του σήματός της, στην Ελλάδα και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε το εργοστάσιο στην Αταλάντη. Ακολούθησε η ανασυγκρότηση της εταιρείας και η μετονομασία της σε Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε. (ΕΖΑ). Το 2011, η αναδιάρθρωση της ΕΖΑ περιέλαβε και την αλλαγή της εταιρικής της ονομασίας σε εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία όπως και του σήματός της.

Η εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο ζύθου με υψηλό παραγωγικό δυναμικό και απασχολεί περισσότερους από 100 ειδικευμένους εργαζόμενους στην ομώνυμη πόλη της Φθιώτιδας. Η μονάδα στην Αταλάντη, βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος, όπου λειτουργεί σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας για την παραγωγή μπύρας το εξαιρετικής ποιότητας και σύστασης αρτεσιανό νερό του Παρνασσού. Παράγει προϊόντα ζύθου ανωτάτης ποιότητας.

Με υπερηφάνεια, η εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία παράγει δύο εξαιρετικά προϊόντα (σε συσκευασίες μπουκαλιού, κουτιού και βαρελιού) μέσω της διαδικασίας “Μακράς Ωρίμανσης” που διαρκεί τουλάχιστον 21 ημέρες! Το πρώτο από αυτά είναι η ελληνική μπύρα Pils Hellas την οποία η εzα λανσάρισε το 1996, δημιουργώντας την υποκατηγορία των “εθνικών μπυρών”. To δεύτερο είναι η Berlin Premium Lager, μια μπύρα ανωτάτης ποιότητας, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2010 αφού προηγούμενα ολοκληρώθηκε μια μακρά περίοδος προετοιμασίας και δοκιμών από την ομάδα του γερμανού ζυθοποιού Dr. Bilge, στην Αταλάντη.

περισσότερα στο www.eza.gr

Ο επιμένων ελληνικά...........ψωνίζει ελληνικά ζυμαρικά Μέλισσα


Η εταιρία μας γεννήθηκε το 1947 από το όραμα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μας μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Σήμερα, 6 δεκαετίες αργότερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα ηγείται μίας από τις σημαντικότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα με παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες.

Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική μας δραστηριότητα. Απορροφούμε ετησίως 100.000 τόνους από τα άριστης ποιότητας ελληνικά σκληρά σιτάρια. Το καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα, παράγει ετησίως περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία μας μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη!

Η παρουσία μας στη Ευρωπαϊκή αγορά ισχυροποιείται με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Atlanta SA, μέσω της οποίας εξάγουμε σειρά ελληνικών προϊόντων στην πολωνική αγορά όπως για παράδειγμα, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ελιές, χαλβά και κρασιά.

Οι βασικές μάρκες ζυμαρικών της εταιρίας μας είναι: η Μέλισσα και η Στέλλα, η σειρά εκλεκτών ζυμαρικών Primo Gusto, η θεσσαλική Deveta, η ιστορική Αβέζ και τα παραδοσιακά προϊόντα Βλάχα.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει ελληνική Μπύρα Βεργίνα




















Η εταιρία εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής. Στόχος της εταιρίας είναι η παραγωγή, εμφιάλωση και εμπορία μπύρας ανώτερης ποιότητας.

Η "Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε." θεωρείται µια από τις πιο ανερχόµενες και υποσχόµενες εταιρίες στην Ελλάδα.
Η πετυχηµένη αναπτυξιακή δυναµική της εταιρίας οφείλεται στο συνδυασµό του έµπειρου προσωπικού της µε την συνεχή ανανέωση και αναβάθµιση του εξοπλισµού της.

Κατά το έτος 1999, η εταιρία άρχισε επιτυχώς την εξαγωγή προϊόντων της στις Η.Π.Α.

Σήμερα η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. συνεχίζει να εξάγει επιτυχώς ζύθο στις Η.Π.Α. καθώς και στην Αυστραλία, στη Κύπρο, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Πολωνία και στην Αλβανία.

Γνωρίστε τα προιόντα της στο http://www.verginabeer.com

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει προιόντα της Μεβγάλ


Η ΜΕΒΓΑΛ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία γάλακτος στη Β. Ελλάδα και η τρίτη σε παραγωγή στον κλάδο των βιομηχανιών φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα.
Η ΜΕΒΓΑΛ παράγει και διαθέτει:

Φρέσκο παστεριωμένο γάλα
Γάλα υψηλής παστερίωσης
Γιαούρτια Ευρωπαϊκού και Παραδοσιακού τύπου
Τυροκομικά Προϊόντα
Επιδόρπια και ρυζόγαλο, ζελέ και κρέμες γάλακτος
Προϊόντα χωρίς χοληστερίνη

Παράλληλα, η εταιρεία έχει παρουσία από το 2003 και στον κλάδο των φυσικών χυμών και φρουτοποτών.
Η ΜΕΒΓΑΛ δραστηριοποιείται από το 1950 στην καρδιά της παραγωγής του αγελαδινού γάλακτος, στη Μακεδονία, όπου παράγεται το 67% του φρέσκου γάλακτος της Ελλάδας και αυτό της επιτρέπει να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της με ελληνικό γάλα υψηλής ποιότητας από περισσότερες από 1200 φάρμες που βρίσκονται πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της. Η εγγύτητα αυτή εξασφαλίζει την ταχύτερη εισκόμιση πρώτης ύλης στο εργοστάσιο της ΜΕΒΓΑΛ, την αμεσότητα στην επεξεργασία και τη φρεσκάδα στο τελικό προϊόν. Χάρη στην άριστη πρώτη ύλη - το γάλα, την υψηλή τεχνολογία που εφαρμόζεται στην παραγωγή (σύστημα HACCP, πιστοποίηση ISO, BRC, IFS, non GMO animal feed), το άρτια οργανωμένο δίκτυο διανομής και το έμπειρο προσωπικό της, η ΜΕΒΓΑΛ διαθέτει σήμερα τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά σε περισσότερα από 21.000 μικρά και μεγάλα σημεία πώλησης ενώ εξάγει σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο.

http://www.greekcompaniesonline.com

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει αναψυκτικά και χυμούς Λούξ


Η Λουξ Μαρλαφέκας έχει διαδρομή 60 ετών στην αγορά των αναψυκτικών και κυρίαρχο χαρακτηριστικό της σε αυτή την πορεία είναι ο απόλυτος σεβασμός στον καταναλωτή, κυρίως μέσω της επιλογής με αυστηρό και επιλεκτικό τρόπο των καλύτερων και ποιοτικότερων υλικών, προκειμένου να δημιουργούνται μοναδικές γεύσεις, προσαρμοσμένες πάντοτε στις ανάγκες της κάθε εποχής.

2009: Η Λουξ κερδίζει το 1ο Βραβείο Επιχειρηματικότητας «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΟΥΡΟΣ 2009» από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, το οποίο και παρέλαβε από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κυρία Λούκα Κατσέλη.

Ο όμιλος απασχολεί σήμερα 90 άμεσους και έμμεσους εργαζομένους, εκ των οποίων οι 70 βρίσκονται στην περιοχή της Αχαΐας και οι υπόλοιποι 20 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το εργοστάσιο των Πατρών διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα και χρησιμοποιεί τις πλέον προηγμένες μεθόδους ποιοτικού ελέγχου, υγιεινής και σύγχρονης συσκευασίας. Η παραγωγή της Λουξ είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2000 & ISO 22000:2005.

περισσότερα στο http://www.loux.gr/

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει προιόντα της Μινέρβα Α.Ε


Η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι η παλαιότερη ελαιουργική εταιρία στην Ελλάδα. Στην εκατοντάχρονη ιστορία της, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο η ΜΙΝΕΡΒΑ ολοκλήρωσε το μετέωρο βήμα από το εμπόριο στη βιομηχανία, αποφασίζοντας ουσιαστικά τη μεταπήδηση της από το εμπόριο του ελαιολάδου στον βιομηχανικό κύκλο της παραγωγής, της τυποποίησης και της εμπορίας των ελαιουργικών προϊόντων.

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ΜΙΝΕΡΒΑ στο Σχηματάρι Βοιωτίας είναι η ολοκλήρωση ενός μακρόπνοου σχεδίου τεχνολογικού εκσυγχρονισμού, αποτέλεσμα της σύζευξης αντιλήψεων και επιχειρηματικών στρατηγικών με τον όμιλο Paterson Zochonis.
Πραγματοποιώντας ένα πρόγραμμα δυναμικών επενδύσεων, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, η ΜΙΝΕΡΒΑ δημιούργησε ένα εργοστάσιο με τεχνολογία αιχμής, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Η Μινέρβα προχώρησε στην εξαγορά παραγωγικής μονάδας τυροκομίας από την εταιρεία ΦΑΓΕ. Η μονάδα βρίσκεται στα Ιωάννινα και δραστηριοποιείται στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και συγκεκριμένα φέτας.

Οι εξαγωγές της Μινέρβα, με αιχμή το ελαιόλαδο, ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’50. Σήμερα, η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι η μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρία τυποποιημένου ελαιόλαδου, με παρουσία σε 42 χώρες στον κόσμο. Τα προϊόντα της Μινέρβα διατίθενται μέσα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διανομής σε πολλές χώρες του κόσμου δίνοντας ευκαιρία στους ξένους καταναλωτές να γνωρίσουν την αυθεντική γεύση και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.

http://www.minerva.com.gr/

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει αναψυκτικά και χυμούς ΕΨΑ


H βιομηχανία αναψυκτικών-χυμών ΕΨΑ ως Δαβίδ αντιμετωπίζει τον Γολιάθ του διεθνούς ανταγωνισμού, που στον κλάδο των αναψυκτικών-χυμών είναι αναμφίβολα oι πολυεθνικές Coca Cola και Pepsi. Mε πανελλαδικό μερίδιο αγοράς 3,5%, το οποίο στο θεσσαλικό κάμπο ξεπερνά το 30%, η ΕΨΑ αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εμφιαλωτή της χώρας.

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια κατόρθωσε να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ετήσιας ανάπτυξης ως αποτέλεσμα της επιλογής των διοικούντων να πρωταγωνιστήσει πανελλαδικά. H αδιαπραγμάτευτη διατήρηση της ποιότητας είναι για το Νίκο Τσαούτο, σημερινό ιδιοκτήτη της βιομηχανίας αναψυκτικών ΕΨΑ, το μυστικό της επιτυχίας που γνωρίζει η εταιρεία για εννέα δεκαετίες.

Στόχος μας, τονίζει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, είναι όχι να παρακολουθούμε τις απαιτήσεις του καταναλωτή αλλά να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από αυτές. Έτσι προέκυψε και το νέο μας προϊόν, το Πράσινο Τσάι με Ρόδι, που δεν έχει όμοιό του στην Ελλάδα. Όπως ο ίδιος τονίζει, το προϊόν αυτό περιέχει χυμό βύσσινου, συστατικό που απαλείφει τη στυφή γεύση που έχει το ρόδι, δίνοντας παράλληλα ωραίο χρώμα, καθώς η ΕΨΑ δεν χρησιμοποιεί στα προϊόντα της τεχνητά χρώματα.

isotimia.gr

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει Creta farm


Οι Κρητικοί κατέχουν τα πρωτεία στο συγκεκριμένο τομέα αφού κατάφεραν να δημιουργήσουν επιχειρηματικές μονάδες παραγωγής προϊόντων διατροφής που στηρίζονται στη μοναδικότητα των κρητικών πρώτων υλών. Φωτεινό παράδειγμα κρητικής ευρηματικότητας τα προϊόντα της Creta Farm. Οι αδερφοί Δομαζάκη δημιούργησαν αλλαντικά με βάση το ελαιόλαδο, τα γνωστά προϊόντα Εν Ελλάδι. Με ένα πρωτοποριακό μοντέλο συνεργασίας, δημιουργούν joint venture με σημαντικές εταιρείες που διαθέτουν εγκαταστάσεις παραγωγής και διαθέτουν μεγάλο δίκτυο διανομής στη χώρα τους και η Creta Farm παρέχει την τεχνογνωσία παραγωγής των κατοχυρωμένων προϊόντων. Το 2007 σε συνεργασία με τη Clemens Investments LLC δημιούργησαν την Creta Farm USA η οποία σήμερα «τρέχει» με δεκαπλάσιους ρυθμούς από αυτούς που είχε προϋπολογίσει η εταιρεία. Τα προϊόντα Εν Ελλάδι βρίσκονται στα ράφια περισσότερων από 300 καταστημάτων συμπεριλαμβανομένων πέντε μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ των ΗΠΑ. Πρόσφατα η εταιρεία με το ίδιο μοντέλο επεκτάθηκε στην αγορά της Ισπανίας ενώ μέσα στο 2009 θα ανακοινώσει την είσοδό της σε μία ακόμη αγορά της κεντρικής Ευρώπης. Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι μέσα στην επόμενη δεκαετία τα προϊόντα Εν Ελλάδι να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να ανοίξουν τις αγορές και για άλλα ελληνικά προϊόντα (φέτα, ελαιόλαδο κτλ).
Πηγή:www.capital.gr