Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Στην τσιμπίδα ακατάλληλα αγγούρια Βουλγαρίας


Υπολείμματα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος procymidone, σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που ορίζουν οι κανονισμοί της Ε.Ε. ανίχνευσαν σε δείγμα αγγουριών, προέλευσης Βουλγαρίας οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους.διαβάστε περισσότερα

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει 100% ελληνικές Ψιλές φακές Φαρσάλων ΑΡΟΣΙΣ


Οι Ψιλές φακές Φαρσάλων ΑΡΟΣΙΣ είναι ένα προϊόν ολοκληρωμένης Διαχείρισης και καλλιεργείται σε ελαφριά και επικλινή εδάφη. Κάθε χρόνο οι καλλιεργητές καλλιεργούν τον σπόρο ντόπιας ποικιλίας σε ξηρικά χωράφια με παραδοσιακές τεχνικές και πείρα αιώνων. Τα εδάφη είναι αμμοπηλώδη, μετρίως όξινα και τα συστατικά τους συνδυαζουν ικανές ποσότητες φωσφόρου, καλίου καθώς και χαμηλή περιεκτικότητα ασβεστίου.

to-sisaki.blogspot.com

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει 100% ελληνικό χυμό λεμονιού K ελληνικό ξύδι MARI

........Με την αλλαγή του πολιτικού συστήματος στην Ανατολική Ευρώπη η εταιρεία μας διαβλέπει τη μεγάλη ευκαιρία για διείσδυση σε νέες αγορές και το 1993 δημιουργεί θυγατρική εταιρεία στη Ρουμανία με έδρα το Βουκουρέστι και επωνυμία DOUKAS MARI HELLAS .

Απόδειξη για την μεγάλη επιτυχία της ενέργειάς μας αυτής είναι το γεγονός ότι οι Ρουμάνοι καταναλωτές χρησιμοποιούν ως συνώνυμο του Λεμονοχυμού τη φράση MARI HELLAS , λογότυπο το οποίο προωθεί η εταιρεία μας στη χώρα αυτή.

Στην έντονη εξαγωγική της δραστηριότητα σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, ο Καναδάς, οι Φιλιππίνες, προστίθενται πλέον οι: Βουλγαρία, Τσεχία, Ρωσία και φυσικά Ρουμανία.
δείτε περισσότερα

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

δεν παράγουμε τίποτα?????

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

"Ρούχα & Σχολικά - Προτιμώ Ελληνικά"


Με το μήνυμα "Ρούχα & Σχολικά - Προτιμώ Ελληνικά" το "ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε" απευθύνετε στους σχεδόν 1.500.000 μαθητές της Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας και τους γονείς τους και τους εύχεται σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλα και όλους μας επηρεάζει, "καλή χρονιά" συνολικά και ατομικά.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, ως πολίτες της Ελλάδας, μέσα στη δίνη που βρίσκεται η χώρα μας για να βοηθήσουμε την οικονομία μας, τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, για να σώσουμε τις δουλειές μας; Η απλή λογική λέει ότι αν καθ’ ένας από μας συνειδητά "σπρώξει" τις καταναλωτικές του ανάγκες σε ελληνικά προϊόντα (ένδυση, υπόδηση, διατροφή, καθημερινότητα, τουρισμό, κλπ) διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερη, ποιοτικότερη παραγωγή των δικών μας προϊόντων που αύριο θα μπορούν και να εξαχθούν.....διαβάστε περισσότερα

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει 100% ελληνικούς ξηρούς καρπούς από το NETTOS COFFEE SHOP


Στα NETTOS COFFEE SHOP με μοναδική φιλοσοφία να σας προσφέρουμε πάντα κάτι το ιδιαίτερο και το ξεχωριστό επιλέξαμε για σας τους καλύτερους καρπούς που παράγει η χώρα μας και με ουσιαστικό κριτήριο τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο σας προσκαλούμε να γευτείτε υγιεινούς οφέλιμους και νόστιμους ξηρούς καρπούς με άρωμα Ελλάδας! Αξίζει να δοκιμάσετε : αμύγδαλα Καβάλας, φυστίκια Σερρών, αυθεντικά φυστίκια Αιγίνης, φουντούκια Πιερίας, καρύδια Γρεβενών, σύκα Ευβοίας, δαμάσκηνα Οφρυνίου Καβάλας, σταφίδα Κρήτης, αποξηραμένα νεκταρίνια και κεράσια Εδέσσης, ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο Κομοτηνής. Στους ξηρούς καρπούς λοιπόν, επιμένουμε Ελληνικά!www.coffee-nettos.gr

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει 100% ελληνικό μέλι, χαλβά κ ταχίνι ΑΤΤΙΚΗΗ Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία - Αλέξανδρος Πίττας Α.Ε.Β.Ε, ιδρύθηκε το 1928 από τους αδελφούς Αλέξανδρο και Παναγιώτη Πίττα και είναι η μεγαλύτερη Ελληνική επιχείρηση στον κλάδο της. Είναι η πρώτη που καθιέρωσε τη συσκευασία μελιού στην Ελλάδα.

Λιανεμπόριο
Ο τομέας αυτός πραγματοποιεί το 85% του τζίρου της εταιρείας με κύριους πελάτες τα Super Markets. Με ένα πλήρες δίκτυο πωλητών-αντιπροσώπων και ειδικών συνεργατών η «Αττική» έχει παρουσία σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τις ποικιλίες «Αττική» και «Φίνο» να κατέχουν τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

Βιομηχανία
Η εταιρεία «Αττική» είναι σχεδόν αποκλειστικός προμηθευτής σε μέλι όλων των μεγάλων βιομηχανιών τροφίμων που παράγουν προϊόντα με μέλι (ΦΑΓΕ, ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ, ΕΒΓΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ, ΓΙΩΤΗΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ κ.ά.)

Εξαγωγές
Η εταιρεία «Αττική» εξάγει παγκοσμίως, όπως σε χώρες της Ε.Ε, Μέσης Ανατολής, ΗΠΑ, Καναδά, Κύπρο, Ιαπωνία κλπ. και η ζήτηση είναι συνεχής και αυξανόμενη. Οι εξαγωγές είναι πάντα επώνυμες και τα προϊόντα τοποθετούνται στα καλύτερα καταστήματα στον κόσμο, όπως π.χ. HARROD’S και FORTNUM & MASON (Λονδίνο), ZABAR’S (Νέα Υόρκη).

www.attiki-pittas.gr

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει 100% ελληνικό φυσικό χυμό και γαλακτοκομικά ΟΛΥΜΠΟΣ
Η Γαλακτοβιομηχανία Λαρίσης ΑΕ "ΟΛΥΜΠΟΣ" εδρεύει στο 16ο χλμ της Εθνικής οδού Λάρισας - Θεσσαλονίκης, στη Λάρισα. Στην καρδιά μιας ευρύτερης περιοχής η οποία εδώ και χρόνια φημίζεται για την κτηνοτροφία της και την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

διαβάστε περισσότερα στο www.olympos.gr

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει 100% ελληνική πορτοκαλάδα ΒΑΠ (Ρόδος)1998...Η εξέλιξη είναι ραγδαία. Πραγματοποιείται πλέον η παραγωγή εμφιαλωμένου νερού, το γνωστό και αγαπημένο σε όλους τους Ροδίτες, Απολλώνιο.
2002...Η ΒΑΠ-Π.Κουγιός ΑΒΕΕ αναπτύσσεται σε δύο νέους τομείς παραγωγής στο δυναμικό της. Παραγωγή ανθρακούχου νερού στις ίδιες συσκευασίες, αλλά και παραγωγή νερού σε γυάλινη φιάλη 1lt, και σε επιτραπέζιο και σε ανθρακούχο. Κι έτσι φτάνουμε στο παρόν. Ένα παρόν που χρειάστηκε πολλούς σκληρούς αγώνες, αλλά απέδωσε καρπούς. Ένα παρόν που βρίσκει τη ΒΑΠ-Π.Κουγιός ΑΒΕΕ στην 8η θέση των βιομηχανιών αναψυκτικών.
Ένα παρόν, που προδιαγράφει ένα ισχυρό μέλλον.
2005...Παραγωγή & διάθεση φυσικών χυμών ΒΑΠ στις συσκευασίες των 250ml κ 1LT και στις γεύσεις: ΒΑΠ φυσικός 100% ή Multi Vitamin με 8 φρούτα.
20/06/05...Παραγωγή νέου επιτραπέζιου νερού Aqua Vita στις συσκευασίες 750ml - 1Lt, γυάλινο 5 Lt - 10 Lt

Ισχυρή συμβολή στην απασχόληση των Ροδιτών

Σε μια εποχή που η ανεργία προβληματίζει όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας, η ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ, είναι σε θέση να απασχολεί σε μόνιμη βάση περίπου 80 συμπολίτες μας. Συνεργάτες που στελεχώνουν τη βιομηχανία μας με αφοσίωση και υπευθυνότητα. Συνεγάτες, χωρίς τους οποίους η ΒΑΠ, δεν θα είχε το σημερινό δυνατό της πρόσωπο στα οικονομικά δεδομένα της Δωδεκανήσου.
Μαζί τους η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη και το μέλλον πολλά υποσχόμενο, για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.....διαβάστε περισσότερα

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

Τα Κρητικά προϊόντα σ’ όλο τον κόσμο...


Κανείς ίσως από εμάς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η Κρήτη εξάγει ετησίως στην Αμερική 1 έως 1,5 τόνο παγωτού, παρασκευασμένου από αγνό πρόβειο γάλα. Επίσης δύσκολα θα πιστέψουμε ότι η μεγαλόνησος εξάγει... χοχλιούς στη Γαλλία και λάβδανο (!) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.
Το ίδιο ισχύει για το γεγονός ότι οι Γκαγκάλες... ανταγωνίζονται τη βασίλισσα των ζυμαρικών, την Ιταλία, καθώς εξάγουν ετησίως τόνους από παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά σε χώρες της Ευρώπης, ενώ η... χάρη τους και η νοστιμιά τους φτάνουν ακόμη και στη μακρινή Ιαπωνία, εντατικά δε προετοιμάζεται το έδαφος προκειμένου να τα γευτούν ακόμη και οι Αυστραλοί. Το ίδιο όμως ισχύει για το Κρητικό μέλι, ακόμη και το πετιμέζι.
Ειδικότερα, το ανόθευτο θυμαρίσιο μέλι ήδη κατακτά την Αμερική και την Ιαπωνία ανάμεσα σε άλλες χώρες, ενώ πολύ σύντομα εάν κλείσει μια μεγάλη εμπορική εξαγωγή στις HΠA, οι Κρητικοί θα το αναζητούν με το... κιάλι στην αγορά. Την ίδια στιγμή αυξάνεται στην ενδοχώρα του νομού η καλλιέργεια αρωματικών φυτών, βοτάνων δηλαδή, και ήδη χώρες της δυτικής Ευρώπης εισάγουν δεκάδες κιλά απο... φλισκούνι μέχρι και... μαντζουράνα.
O πρόεδρος του Συνδέσμου Eξαγωγέων Κρήτης, κ. Καλαμπόκης επισήμανε ότι τα τελευταία δυο με τρία χρόνια, παρατηρείται έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στην Κρήτη, σε χώρες που ούτε ποτέ φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε να τις προσεγγίσουμε με τα προϊόντα μας. H Κρήτη -χωρίς αυτό να θεωρηθεί υπερβολή- προσπαθεί να αντισταθεί και στην κινεζική "επέλαση", με εξαγωγές παραδοσιακών προϊόντων σε δύσκολες αγορές, τονώνοντας το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών που δυστυχώς παραμένει με αρνητικό πρόσημο.
O δραστήριος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, πρόεδρος των εξαγωγέων στην Κρήτη, κ. Kαλαμπόκης επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στον τομέα των εξαγωγών, και τα αποτελέσματα είναι όντως θεαματικά, αφού πολλά Κρητικά προϊόντα ήδη εξάγονται σε δύσκολες αγορές όπως της Αμερικής, της Ιαπωνίας, της Κίνας, των αραβικών χωρών, ακόμη και της Αυστραλίας.
O κ. Kαλαμπόκης για παράδειγμα, ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων "Θέμις Παγωτά" και "Σητειακός Μύλος", εξάγει ετησίως μέχρι και 1,5 τόνους παγωτό, παρασκευασμένο από πρόβειο γάλα, στην Αμερική.
Όπως έχει αναφέρει", οι HΠA σήμερα κυριαρχούν στη βιομηχανία παγωτού σε όλη την Αμερική, ενώ κατέχουν σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς στο συγκεκριμένο προϊόν. "Καταφέραμε κάτι πολύ δύσκολο, και έτσι σήμερα εξάγουμε στο Nιου Tζέρσεϊ σε ετήσια βάση μέχρι και 1,5 τόνους από το παγωτό μας και αυτό που έχει ενθουσιάσει είναι η γεύση του, αφού οι Αμερικανοί δεν έχουν δοκιμάσει παγωτό που έχει παρασκευαστεί από πρόβειο γάλα".
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι εξαγωγικές ποσότητες θα μπορούσαν να ήταν μεγαλύτερες, ωστόσο η αεροπορική μεταφορά τους δημιουργεί προβλήματα, λόγω και της μεγάλης απόστασης". Ωστόσο, τα προϊόντα του "Σητειακού Μύλου" κατακτούν με αλματώδεις ρυθμούς την Ευρώπη, την Ασία και την Ιαπωνία, γλυκαίνοντας... εκατομμύρια καταναλωτών.

www.bioworld.gr

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει 100% ελληνικές κέτσαπ κ μουστάρδες ΠΑΛΤΣΙΔΗ


Η Ελληνική Γαστρονομία Παλτσίδη Α.Ε. ιδρύθηκε το 1975 παρουσιάζοντας νέες γεύσεις ορεκτικών στο καταναλωτικό κοινό. Από τότε μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δυναμικές μονάδες παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Παρασκευάζει μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, επιδόρπια, μουστάρδες, κέτσαπ , ιχθυηρά παστά και λαδιού, προϊόντα πίτσας και μεγάλη πρωτογενή παραγωγή κονσερβοειδών. Ωστόσο η μέριμνα για την δημιουργία νέων και αγνών προϊόντων είναι συνεχής. Λειτουργεί σε χώρο έκτασης 12.000m2, αποτελούμενο απο σύγχρονες εγκαταστάσεις με πλήρως αυτοματοποιημένο εξοπλισμό.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας λειτουργούν σε χώρο έκτασης 12.000m2 και διαθέτουν τον αρτιότερο μηχανολογικό εξοπλισμό που συναντάμε στις σύγχρονες βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων.

Η Ελληνική Γαστρονομία Παλτσίδη παρουσιάζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα στις εξής χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Βουλγαρία, Αλβανία, Αυστρία, Τσεχία, Βέλγιο..

www.paltsidis.gr

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει 100% ελληνική μαστίχα (video)


ΕΛΜΑ, η αυθεντική
Η αυθεντικότητα της ΕΛΜΑ είναι αδιαπραγμάτευτη. Γιατί η ΕΛΜΑ είναι η πρώτη ελληνική τσίχλα με Μαστίχα Χίου και παραμένει αυθεντική όπως όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Είναι η φυσική συνέχεια της πρώτης τσίχλας των αρχαίων χρόνων που οι λαοί της Ανατολικής Μεσογείου τη μασούσαν για τον καθαρισμό των δοντιών και την φρεσκάδα της αναπνοής. Για αυτό η ΕΛΜΑ υπερηφανεύεται ότι είναι ένα προϊόν που έρχεται από το παρελθόν, με μνήμες, θρύλους και παραδόσεις στις αποσκευές του για να ταξιδέψει στο μέλλον.

* Οι τσίχλες ΕΛΜΑ περιέχουν μόνο φυσικά γλυκαντικά (Ξυλιτόλη, Σορβιτόλη, Μαννιτόλη), σε αντίθεση με τις τσίχλες του εμπορίου που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά και πηγές φαινυλαλανίνης - ασπαρτάμη!!
* Είναι οι μοναδικές που δεν περιέχουν τεχνητά αντιοξειδωτικά BHT, BHA
* Περιέχουν μεγάλο ποσοστό ξυλιτόλης συνεισφέροντας στην μείωση των οξέων του στόματος που προκαλούν τερηδόνα Έχει αποδειχθεί κλινικά, ότι η ξυλιτόλη, είναι η καλύτερη πολυόλη, καθώς, όχι μόνο δεν αποτελεί θρεπτικό υπόστρωμα για τα βακτήρια του στόματος, εμποδίζοντας την ανάπτυξη τους, αλλά παράλληλα προκαλεί και την απόπτωση τους (μείωση πληθυσμού).
* Τον Ιούνιο του 2006, η Toothfriendly International αφού προέβη στους απαραίτητους επιστημονικούς ελέγχους, πιστοποίησε τις ELMA fresh and Dental σαν ένα από τα tooth friendly (φιλικό στα δόντια) προϊόντα. Από τότε, οι τσίκλες φέρουν το “Happy Tooth quality mark”, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο trademark που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από ζαχαρώδη προϊόντα, που είναι αποδεδειγμένα φιλικά στα δόντια (δεν προκαλούν τερηδόνα κτλ)

http://www.myelma.gr/

www.myelma.gr

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

">

Σκλαβενίτης: Επιμένει Ελληνικά με χαμηλό προφίλ και υψηλές επιδόσεις.


Η μεγαλύτερη Ελληνικών συμφερόντων αλυσίδα λιανικής στην χώρα μας (τέταρτη στην γενική κατάταξη μετά τις πολυεθνικές Carrefour, Lidl και AB – Delhaise), συγκεντρωμένη αυστηρά στα γεωγραφικά όρια της ευρύτερης περιφέρειας της πρωτεύουσας, με το σταθερά χαμηλό προφίλ που την χαρακτηρίζει εδώ και δεκαετίες, επενδύει ελάχιστα σε διαφημιστικές καμπάνιες αλλά υπηρετεί πιστά το διαχρονικό σύνθημα «τόσο φθηνά όσο πουθενά» το οποίο εφαρμόζει «στην πράξη» με διαρκή αγώνα.

Η συνεχής προσπάθεια της αλυσίδας να προσφέρει και μια σειρά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας με την καλύτερη δυνατή ποιότητα «τόσο φθηνά όσο πουθενά», φαίνεται να έχει πείσει τον σύγχρονο Έλληνα καταναλωτή ο οποίος στις μέρες μας αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομική καθημερινότητά του.

Το γεγονός αυτό προκύπτει από την σταθερή ανάπτυξη που παρουσιάζει την τελευταία πενταετία, σε πείσμα της βαθειάς ύφεσης που χαρακτηρίζει την Ελληνική οικονομία ιδίως τα δύο τελευταία χρόνια με την συρρίκνωση της καταναλωτικής δαπάνης, όπως προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί:.....διαβάστε περισσότερα

Κέρδισε χρήματα μέσω του site σου κάνωντας κλικ εδώ

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει 100% ελληνικό παγωτό ΚΡΙ ΚΡΙ


Μόλις 5χλμ από το κέντρο των Σερρών, βρίσκεται το σύγχρονο εργοστάσιο της Κρι Κρι σε ένα οικόπεδο 48.800 τμ2. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις 16.400 τμ2 απαρτίζονται από 2 διαφορετικά εργοστάσια (εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών και εργοστάσιο παγωτών), ψυκτικούς θαλάμους 33.800 κυβικών μέτρων και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό νέας οικολογικής τεχνολογίας.

Η διάθεση των προϊόντων πραγματοποιείται από ευρύ πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων, αποτελούμενο από super markets και μικρά σημεία. Επίσης, πραγματοποιούνται εξαγωγές σε 12 χώρες του εξωτερικού. Η έδρα της εταιρείας και η κύρια παραγωγική μονάδα της βρίσκεται στις Σέρρες. Λειτουργεί, επίσης, και παραγωγική μονάδα στην ΠΓΔΜ, η KRI KRI DOO KUMANOVO (θυγατρική 71,15%) για την εξυπηρέτηση των βαλκανικών αγορών. Επιπλέον, η ΚΡΙ‐ΚΡΙ διαθέτει ιδιόκτητο κέντρο διανομής στον Ασπρόπυργο Αττικής, για την εξυπηρέτηση της αγοράς της Ν. Ελλάδας.
">
Απο τις 3,106 εκατ ευρώ εξαγωγές το 2005, οι εξαγωγές του ομίλου έφτασαν το 2009, στα 6,286 εκατ ευρώ (αύξηση 102%) ....
Ισχυρή ανάπτυξη παρουσιάζεται στις πωλήσεις του Ομίλου στο εξωτερικό Στο 9μηνο 2010, οι πωλήσεις του ομίλου στο εξωτερικό υπερδιπλασιάστηκαν αγγίζοντας τα 10,843 εκατ ευρώ έναντι 4,537 εκατ. στο 9μηνο 2009 και αποτελούν το 25,66% του κύκλου εργασιών.

Σήμερα, η εξαγωγική δραστηριότητα έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 13 χώρες. Καταναλωτές όλων των κατά τόπους αγορών, στα γειτονικά Βαλκάνια, σε αγορές της Μέσης Ανατολής, αλλά και σε χώρες της Δ. Ευρώπης, όπως η Δανία, η Γερμανία και η Ιταλία, έχουν καλωσορίσει με ενθουσιασμό τα παγωτά και τα γιαούρτια ΚΡΙ ΚΡΙ και τα έχουν εντάξει στις διατροφικές τους συνήθειες.περισσότερα στο http://www.krikri.gr

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει ελληνικές σοκολάτες ΙΟΝ


Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλές ελληνικές βιομηχανίες εξαγοράστηκαν από πολυεθνικούς κολοσσούς που συνεχίζουν την δραστηριότητά τους στην χώρα μας μέσα σε πολύ ευρύτερα δεδομένα «κριτηρίων» αλλά και «δυνατοτήτων» από αυτά που είχαν ή διέθεταν οι ιδρυτές ή οι τελευταίοι ιδιοκτήτες τους. Από τις βιομηχανίες που εξαγοράστηκαν όμως, είναι φυσικό να απουσιάζει πλέον (τουλάχιστον στον βαθμό που υπήρχε) η «ελληνική ιδεολογία» μέσα στην διοίκηση ή τις επιχειρηματικές αποφάσεις μιας πολυεθνικής ιδιοκτησίας που είναι υποχρεωμένη να προσαρμόζεται στα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης.

Στις μέρες μας, υπάρχουν ακόμα μερικά χαρακτηριστικά διαμάντια στον χώρο της ελληνικής βιομηχανίας που εξακολουθούν να επιμένουν … ελληνικά!

Μια συναρπαστική και ξεχωριστή ιστορία, τόσο γλυκιά όσο και η σοκολάτα που παράγει, είναι εκείνη της ΙΟΝ:

Το 1930 μια παρέα φίλων στο Νέο Φάληρο ξεκίνησε μια ερασιτεχνική προσπάθεια να φτιάξει σοκολάτα στην Ελλάδα ακολουθώντας «την μόδα» που ξεκινούσε τότε να γίνεται αισθητή. Έτσι ίδρυσαν την ΙΟΝ με κάθε επισημότητα - το πρώτο καταστατικό της βρίσκεται στο ΦΕΚ 267 της 23ης Σεπτεμβρίου του 1930.

διαβάστε περισσότερα

www.ion.gr

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ο επιμένων ελληνικά.............αγοράζει ελληνικά αναψυκτικά Νέκταρ (video)Με έδρα τις Σέρρες σε μια έκταση 31.500 τμ η επιχείρηση διακινεί τα προιόντα της σε όλη την Ελλάδα. Τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ κυκλοφορούν σε 10 γεύσεις.....για περισσότερες πληροφορίες στην δνση www.nektar.gr

">