Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο επιμένων Ελληνικά........ψωνίζει προιόντα της Μινέρβα Α.Ε


Η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι η παλαιότερη ελαιουργική εταιρία στην Ελλάδα. Στην εκατοντάχρονη ιστορία της, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο η ΜΙΝΕΡΒΑ ολοκλήρωσε το μετέωρο βήμα από το εμπόριο στη βιομηχανία, αποφασίζοντας ουσιαστικά τη μεταπήδηση της από το εμπόριο του ελαιολάδου στον βιομηχανικό κύκλο της παραγωγής, της τυποποίησης και της εμπορίας των ελαιουργικών προϊόντων.

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ΜΙΝΕΡΒΑ στο Σχηματάρι Βοιωτίας είναι η ολοκλήρωση ενός μακρόπνοου σχεδίου τεχνολογικού εκσυγχρονισμού, αποτέλεσμα της σύζευξης αντιλήψεων και επιχειρηματικών στρατηγικών με τον όμιλο Paterson Zochonis.
Πραγματοποιώντας ένα πρόγραμμα δυναμικών επενδύσεων, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, η ΜΙΝΕΡΒΑ δημιούργησε ένα εργοστάσιο με τεχνολογία αιχμής, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Η Μινέρβα προχώρησε στην εξαγορά παραγωγικής μονάδας τυροκομίας από την εταιρεία ΦΑΓΕ. Η μονάδα βρίσκεται στα Ιωάννινα και δραστηριοποιείται στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και συγκεκριμένα φέτας.

Οι εξαγωγές της Μινέρβα, με αιχμή το ελαιόλαδο, ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’50. Σήμερα, η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι η μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρία τυποποιημένου ελαιόλαδου, με παρουσία σε 42 χώρες στον κόσμο. Τα προϊόντα της Μινέρβα διατίθενται μέσα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διανομής σε πολλές χώρες του κόσμου δίνοντας ευκαιρία στους ξένους καταναλωτές να γνωρίσουν την αυθεντική γεύση και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.

http://www.minerva.com.gr/

1 σχόλιο:

  1. Και η μινέρβα είναι αγγλική. η εταιρεία λέγεται patterson-zochonis εδρεύει στην αγγλία και άρα πληρώνει φόρο εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή