Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο επιμένων ελληνικά...........ψωνίζει ελληνικά ζυμαρικά Μέλισσα


Η εταιρία μας γεννήθηκε το 1947 από το όραμα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μας μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Σήμερα, 6 δεκαετίες αργότερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα ηγείται μίας από τις σημαντικότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα με παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες.

Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική μας δραστηριότητα. Απορροφούμε ετησίως 100.000 τόνους από τα άριστης ποιότητας ελληνικά σκληρά σιτάρια. Το καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα, παράγει ετησίως περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία μας μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη!

Η παρουσία μας στη Ευρωπαϊκή αγορά ισχυροποιείται με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Atlanta SA, μέσω της οποίας εξάγουμε σειρά ελληνικών προϊόντων στην πολωνική αγορά όπως για παράδειγμα, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ελιές, χαλβά και κρασιά.

Οι βασικές μάρκες ζυμαρικών της εταιρίας μας είναι: η Μέλισσα και η Στέλλα, η σειρά εκλεκτών ζυμαρικών Primo Gusto, η θεσσαλική Deveta, η ιστορική Αβέζ και τα παραδοσιακά προϊόντα Βλάχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου